Wat zijn Cloud services in Azure?

Microsoft Azure is een uitstekende en innovatieve set aan Cloud services die je organisatie kunnen helpen optimale efficiëntie te bereiken en tegelijkertijd aan kritieke bedrijfsbehoeften te voldoen.

Alles wat tot nu toe in een lokale omgeving werkte, wordt nu beheerd in de Cloud. Dit betekent een fikse kostenbesparing (implementatie, onderhoud, elektriciteit, enz.). Het wordt allemaal ondergebracht in de datacenters van Microsoft met alle beveiligingscertificeringen en de beste serviceovereenkomsten.

Ze hebben momenteel meer dan 50 datacenters verspreid over de hele wereld. Hiermee zorgen ze ervoor dat alles beschikbaar blijft voor de klanten en een lagere latentie, iets waar maar enkelen in de branche aan kunnen tippen.

Omdat het een pay-per-use-service is, past het zich aan de behoeften van de gebruiker aan en is het in realtime schaalbaar, zowel in hoeveelheid als in verbeterde prestaties.

 

mitseparator-2-Mar-16-2021-10-48-30-82-AM

 

CloudAzure2

 

Waarom Azure implementeren?

 

Werken in de cloud, en meer specifiek met Azure, heeft aanzienlijke voordelen. Hieronder wordt uitgelegd wat Azure te bieden heeft voor je bedrijf:

 • Kostenreductie: je bespaart het budget die is toegewezen voor hardware, door Azure te gebruiken.
 • Besparingen in personeel: Met dit type technologie heb je geen personeel meer nodig om interne apparatuur te beheren (opslag, berekening, enz.).
 • Beveiliging: Microsoft garandeert dat je gegevens altijd veilig zijn, en met een SLA (Service level agreement) van 99,9% beschikbaarheid en 24×7 technische ondersteuning.
 • Flexibel: schaal je middelen zoals jij dat nodig hebt.
 • Globaal: Gegevens zijn ondergebracht in geosynchrone datacenters.

Binnenkomende services in Azure zijn gegroepeerd in twee groepen: Opslag en Virtualisatie.

 

mitseparator-2-Mar-16-2021-10-48-30-82-AM

 

CloudAzure3

 

Hoe Microsoft Azure werkt

 

 • Opslag: Back-up service kan een onderdeel zijn van deze groep, wat een van de meest gevraagde diensten is. Als aanvulling zijn er verschillende soorten opslag beschikbaar, afhankelijk van de behoeften van de client. Blob Storage voor algemene gegevens, Disk Storage om ruimte toe te voegen aan virtuele machines.
 • Virtualisatie: Dit is een van de geweldige services van Azure waarmee je jouw infrastructuur kunt optimaliseren en besparingen kunt Hiermee kun je verschillende high performance computertoepassingen uitvoeren; zowel met Windows als Linux. Het past zich aan de prestaties aan, die elk bedrijf nodig heeft, en werkt op basis van facturering per seconde. Er worden alleen kosten in rekening gebracht voor de tijd die je gebruikt.
 • Analyse: Real-time data analytics service.
 • Databases: Maak gebruik van DB (Database) in PaaS (Platform as a Service) of IaaS (Infrastructure as a service) model.
 • Containers: Ontwikkeling van toepassingen binnen een container die in de cloud wordt uitgevoerd.
 • DevOps: Software creatie en integratie tussen ontwikkelaars.
 • AI (Artificial Intelligence) en Machine Learning: Ontwikkel cognitieve diensten, bots of andere diensten die zijn uitgerust met kunstmatige intelligentie.
 • Identiteit: Beheer de active directory in de Cloud door te synchroniseren met de rest van de services.
 • Netwerken: Gebruik VPN, publieke IP adressen, lokale netwerk gateways,
 • Beveiliging: Beveiligingsdiensten zodat je infrastructuur wordt beschermd tegen de huidige vorm van

 

mitseparator-2-Mar-16-2021-10-48-30-82-AM

 

Conclusie

 

Naast deze services, zijn er oneindig veel mogelijkheden binnen Azure om aan allerlei aspecten te werken. Microsoft heeft ook overeenkomsten met bijna elke fabrikant. Oplossingen van Veeam, Acronis, Sophos, Veritas, Fortinet, etc. Je kunt een van deze solutions contracteren in de Azure Marketplace en alleen betalen voor de hosting.

 

 

 

Terug naar blog

Gerelateerde artikelen

Waar kunnen clouddiensten worden gebruikt?

De cloud kan overal ter wereld worden gebruikt op vrijwel elk apparaat, op elk moment, meestal...

Hoe Cloud Services worden gemeten

Het gebruik van Cloud Computing-oplossingen betekent een verandering in de manier waarop bedrijven...

Wat zijn cloud-diensten?

Is er een verschil tussen internet en cloud? Wat zijn cloud-diensten eigenlijk? Is Google een...