Wat ga jij vandaag doen om jouw digitale weerbaarheid te verbeteren?

Wat ga jij vandaag doen om jouw digitale weerbaarheid te verbeteren?
Geschreven door Marcel Martens op 17-10-2022 Laatst bijgewerkt op 22-03-2024

Het is Maandag, een nieuwe week en ondanks dat het herfst is, maar toch bijna 20 graden, wil ik het vandaag hebben over cybersecurity.

Want, wat ga jij deze week doen om jouw bedrijf, beter weerbaar te maken tegen de huidige vorm van cybercriminaliteit de kans dat je aangevallen wordt of er last van hebt, is gewoon één op vijf.

Het is niet meer de vraag of, maar wanneer je aan de beurt bent.

 

En wat doe je daartegen om jezelf te wapenen?

Het is niet alleen om schade te voorkomen, maar ook om de toekomst van je bedrijf te borgen, reputatieschade, kun je überhaupt nog orders uitleveren ja, nee, kun je nog klanten helpen?

 

Stel je bent een auto dealer en er komt iemand voor reparatie?

Kun je die persoon letterlijk ontvangen en gaan helpen als je een digitale hartstilstand hebt?


Antwoord is: nee, je kunt helemaal niks, je ligt lam!

Stel jezelf de vraag eens en begin daar echt vandaag mee. Zet die eerste stap. Stel je jezelf de vraag: wat als mijn bedrijf nu een digitale hartstilstand heeft, wat moet ik dan doen?

👉 Wie bel ik?

👉 Trek ik de stekker eruit? Ja, nee, kortom wat moet ik doen?

Maak dat plan en zorg dat dat plan in de kast ligt, zodat je erbij kunt.

Wij met z'n allen moeten deze infrastructuur beschermen. Wat als die digitale hartstilstand ervoor zorgt dat mogen de stoplichten niet meer werken, het kan zomaar gebeuren.

Kunnen wij dan met z'n allen in deze maatschappij nog vooruit ja of nee? Nou, we hoeven hier niet de wereld problemen op te lossen. Dat gaat ons ook niet lukken maar kijk wel voor jezelf in je eigen bedrijf naar: Wat kan ik vandaag maandag, 17 oktober 2022 wat kan ik vandaag doen om mijn bedrijf een stukje veiliger te maken, zodat ik morgen ook gewoon mijn deuren kan openen?

Ik ga deze hele week van dit soort video's maken en ik neem je mee op reis en ik hoop dat je daarmee de stappen zet die genomen moet worden om samen onze bedrijven, waar we keihard met z'n allen voor gewerkt hebben, om die overeind te houden en gewoon te beschermen, zodat we morgen met z'n allen gewoon kunnen werken. 

Doe je mee? Bekijk ons aanbod.

Zoek je een partner om te overleggen wat voor jou noodzakelijk is? Wij staan voor je klaar.


in Blog

Deel deze post

Labels

Onze blogs

Aanmelden om een reactie achter te laten
Dag twee: Cybersecurity, hoe doet je IT-leverancier dat?